Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Mi a Részvételi nyilatkozat, ha elfogadom, hol és mikor írhatom alá?

A Részvételi nyilatkozat a következő:

  1. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt. Baleset vagy anyagi kár esetén sem a túravezető, sem az egyesület nem tartoznak anyagi felelősséggel.
  2. A túrán a túravezető diktálja a tempót, az általa meghatározott menetrend betartása kötelező. A résztvevők kizárólag a túravezetővel együtt túrázhatnak, egyéni útvonal választására nincs lehetőség.
  3. A túravezető javaslatait, utasításait a résztvevő köteles figyelembe venni és betartani. Ezek be nem tartásából eredő bármilyen káreseményért a résztvevőt terheli a felelősség.
  4. A résztvevő a jelentkezésével egyidejűleg köteles jelezni, ha eszméletvesztéssel járó betegségben szenved, illetve egészségi állapot, vagy más körülmény miatt nem alkalmas a túrára. Ez esetben jelentkezése elutasítható. Ha állandó gyógyszerre van szüksége (pl. aszthma-spray, inzulin, stb.), azt köteles magánál tartani, és indulás előtt erről a túravezetőt tájékoztatni.
  5. 18 éves kor alattiak csak szülői kísérettel, vagy a törvényes képviselő írásbeli engedélyével vehetnek részt a túrán.

A Részvételi nyilatkozatot közvetlenül a túra megkezdése előtt, általában túra helyszínéhez történő utazás megkezdésekor van mód aláírni, de igény esetén a túravezetővel egyeztetett időpontban és helyszínen  a túra előtt bármikor aláírható!